
Potrebné suroviny:
- 12 ks veľkých alebo 16 ks malých toastov – tmavé celozrnné
- 1 1/2 dcl mlieka
Suroviny na plnku:
- 2x 150 g chrenovej nátierky
- 150 g francúzskej smotany créme fraiche
- 2 PL limetkovej šťavy
- 300 g najlepšie za studena údený losos
- 1 hrsť kôpru (čerstvý, alebo sušený)
- 2 ks jarné cibuľky
Suroviny na potretie:
- 300 g francúzskej smotany créme fraiche
- 1 PL limetkovej šťavy
- štipka soli
Suroviny na zdobenie:
- 1 ks uhorka
- 2 ks limetka celé kusy
- 2 ks jarnej cibuľky
Príprava:
1. Odkrojíme kraje toastových chlebíkov a poukladáme na potravinársku fóliu. Chlebíky rozvaľkáme valčekom a navlhčíme mliekom.

2. Pripravíme si plnku a potrieme ňou toasty, posypeme kôprom (v recepte ho je dosť, pridajte si podľa vašej chuti), jarnou cibuľkou a časťou lososa, menšiu časť si odložíme na zdobenie vrchu.

3. Toastovú roládu zrolujeme a necháme odstáť v chladničke cca 4 hodiny

4. Potrieme zmesou surovín, ktoré sú uvedené vyššie (na potretie).

4. Ozdobíme a odložíme do chladničky, alebo podávame.
