Potrebné suroviny:

  • 12 ks veľkých alebo 16 ks malých toastov – tmavé celozrnné
  • 1 1/2 dcl mlieka

Suroviny na plnku:

  • 2x 150 g chrenovej nátierky
  • 150 g francúzskej smotany créme fraiche
  • 2 PL limetkovej šťavy
  • 300 g najlepšie za studena údený losos
  • 1 hrsť kôpru (čerstvý, alebo sušený)
  • 2 ks jarné cibuľky

Suroviny na potretie:

  • 300 g francúzskej smotany créme fraiche
  • 1 PL limetkovej šťavy
  • štipka soli

Suroviny na zdobenie:

  • 1 ks uhorka
  • 2 ks limetka celé kusy
  • 2 ks jarnej cibuľky

Príprava:

1. Odkrojíme kraje toastových chlebíkov a poukladáme na potravinársku fóliu. Chlebíky rozvaľkáme valčekom a navlhčíme mliekom.

2. Pripravíme si plnku a potrieme ňou toasty, posypeme kôprom (v recepte ho je dosť, pridajte si podľa vašej chuti), jarnou cibuľkou a časťou lososa, menšiu časť si odložíme na zdobenie vrchu.

3. Toastovú roládu zrolujeme a necháme odstáť v chladničke cca 4 hodiny

4. Potrieme zmesou surovín, ktoré sú uvedené vyššie (na potretie).

4. Ozdobíme a odložíme do chladničky, alebo podávame.

Dobrú chuť !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *