
K Vianociam neodmysliteľne patrí vianočný punč. Celý jednoduchý recept na prípravu tohto teplého, upokojujúceho a voňavého nápoja nájdete nižšie.
Ingrediencie, potrebné na prípravu:
- 1/2 l čierny čaj
- 1l víno suché červené
- 0.3 rum
- 2 ks škorica celá
- 7 ks klinčeky
- 1 ks celý badyán
- 2 ks jablká
- 2 ks chemicky neošetrované pomaranče
- hnedý cukor podľa chuti
- 4 PL med
Postup prípravy:
- Uvaríme si 0.5 l čierneho čaju, prilejeme červené suché víno a rum.
- Zohrievame na teplotu tesne pod varom.
- Pridáme škoricu, klinčeky a badyán.
- Nakoniec keď už nápoj nevaríme, pridáme med, aby nestratil svoje cenné vlastnosti a dobre premiešame.
- Osladíme podľa chuti hnedým cukrom.
- Čerstvé ovocie nakrájame. pomaranče krájame na krúžky, a jablká na kocky. Vložíme ich do šálky/ alebo väčšej misy, alebo hrnca a prilejeme náš uvarený punč. Na zdravie!
