K Vianociam neodmysliteľne patrí vianočný punč. Celý jednoduchý recept na prípravu tohto teplého, upokojujúceho a voňavého nápoja nájdete nižšie.

Ingrediencie, potrebné na prípravu:

  • 1/2 l čierny čaj
  • 1l víno suché červené
  • 0.3 rum
  • 2 ks škorica celá
  • 7 ks klinčeky
  • 1 ks celý badyán
  • 2 ks jablká
  • 2 ks chemicky neošetrované pomaranče
  • hnedý cukor podľa chuti
  • 4 PL med

Postup prípravy:

  1. Uvaríme si 0.5 l čierneho čaju, prilejeme červené suché víno a rum.
  2. Zohrievame na teplotu tesne pod varom.
  3. Pridáme škoricu, klinčeky a badyán.
  4. Nakoniec keď už nápoj nevaríme, pridáme med, aby nestratil svoje cenné vlastnosti a dobre premiešame.
  5. Osladíme podľa chuti hnedým cukrom.
  6. Čerstvé ovocie nakrájame. pomaranče krájame na krúžky, a jablká na kocky. Vložíme ich do šálky/ alebo väčšej misy, alebo hrnca a prilejeme náš uvarený punč. Na zdravie!
Vianočný punč je jednoduchý na prípravu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *