Výborná príloha najmä k rybe. Pripravila som si pre vás recept na šalát, ktorý ma na obede v miestnej fínskej reštaurácii svojim spojením chutí veľmi príjemne prekvapil. Toto spojenie chutí a jednoduchosť prípravy určite dostane aj vás. Šalát odporúčam pripravovať deň vopred, nakoľko je potrebné ho ešte schladiť v chladničke.
Potrebné suroviny:
- 4ks veľké šalátové zemiaky
- majonéza 340 g, najlepšie domáca, alebo potom niektorá z tých kvalitnejších.
- 2ks červenej cibule
- 2ks menšie konzervy kukurice (280g)
- soľ na dochutenie (cca 1 a 1/2 PL)
- domáca zdravá vegeta so soľou podľa chuti (1 ČL)

Postup prípravy šalátu:
- Uvaríme si zemiaky v šupke, kým nie sú dostatočne mäkké. Zemiaky necháme vychladnúť.
- Nakrájame si 2 červené cibule na menšie kúsky/ pásiky, podľa toho ako vám to najviac vyhovuje. Zemiaky si nakrájame na kocky cez sitko na zemiaky. Nakrájané zemiaky, cibule, 2 konzervy sterilizovaných kukuríc aj nálevmi a majonézu jemne premiešame v miske. Dochutíme soľou a mierne vegetou a vynikajúci šalát máme hotový.